Michaela heter jag som har Nota's Crew, född 1983 och uppvuxen i valplådan då mamma har fött upp flatcoated retrievers sedan 1980 med kennelnamnet Torpedos. Så hundintresset har funnits med från start.
När jag var 12 år köpte jag min egna första hund, bearded collien Chessie (Synvillans Listiga Lisa). Chessie ställde jag ut litegrann och tränade lydnad och trix med.
När jag var 16 år föddes Ebba (Torpedos Hooked On A Feeling) hos mamma och vi följdes åt till jag var 26 år. Ebba var en särskilt speciell hund för mig och det är svårt att med ord beskriva hur stor betydelse hon hade för mig! Hon blev mamma till 3 fina kullar hos mamma. Ebba och jag fixade cert på utställning, viltspårschampionat, 1a pris i lydnadsklass1, 1a pris på jakten och hon blev även mentalbeskriven. Men främst så var hon min allra bästa vän, guardian angel och har lärt mig så mycket!
2005 var året då första whippeten kom in i mitt liv efter flera års funderande på vad nästa ras skulle bli. Första bilden jag såg på Nota (Fortezza's Envy Me Gucci) så var hon bara ett par dagar gammal och det var kärlek vid första ögonkastet. Whippeten som ras var som jag som jag trodde fast till och med bättre och jag ångrar inte en sekund mitt val av ras. Nota var en härlig representant för rasen! Hon var fasen i mig med på allt! Jag ställde ut henne, hon sprang lure-coursing men vi provade även rakbana, vi hängde på brukshundsklubben och tränade lydnad och spår, hon blev viltspårschampion, vi tävlade rallylydnad och hon var grym! Känslan av att starta med 40 andra ekipage och Nota spöar vallhundar och brukshundar och får pallplacering :) När matte var så nervös så hon skakade som ett asplöv så tänkte Nota : tjoho så skoj detta är, nu jäklar! Nota blev även MH beskriven. Full i bus och hitte-på från början till slut. Nota hade en kull valpar 2008 efter Play A While Whitstable Bay Ale "Viggo" och ur den kullen behöll jag Jippie. Jippie har i sin tur haft två kullar, den första 2012 efter Ch. Albicans Joker "Joker", i den kullen föddes Nota's Crew Grudge "Vita", en hund som går till historieböckerna med sina agilityframgångar. Jippie hade sin andra kull 2015 och i den kullen behöll jag Spira hemma, min älskade lilla korv.
2008 föddes Våga (Play A While Arabia) ur en kombination som inte gick att motstå, hade länge beundrat hennes mamma Juni och följt hennes pappa Marlon från det att han flyttat till Finland från Canada. Våga blev mamma till en kull valpar 2011 efter Ch. Twyborn Chinese Dragon "Kevin". Ur den kullen behöll jag mitt lilla solsken Luna, en hund som inte är som alla andra (säkert inom autismspektrat) men otroligt utvecklande hund att leva med.

2014 var jag klar med min yrkeslärarutbildning och har sedan dess jobbat som det på Dingle Naturbruksgymnasium/Dinglegymnasiet. Hade ett avbrott i drygt ett år då jobbade jag som djurvårdare på Bohusläns Smådjursklinik och som föreståndare på en liten djurpark i Hjällbo. Har samtliga djurslag inom "ZOORF" utbildningen, 
D9 (grundkurs läkemedelshantering smådjur) och har läst ett år Anläggning och Skötsel. Även utbildad instruktör SBK där jag får ha valp, allmän, spår och rallylydnadskurser, även om tiden inte längre räcker till att ha kurser.

Har ett stort intresse för djur och natur! 2012 köpte jag huset strax utanför Lane samhälle (ca en mil utanför Uddevalla). Förutom vovvarna och katterna och akvarierna så finns här även höns, har även testat att ha ankor och får. Det blir lätt så när man är nördigt intresserad av allt levande, just nu försöker jag bli bättre på odling. Det är kul att ha ett helhetstänk. Hur som haver så står hundarna mig närmast till hjärtat, jag är långt ifrån en tävlingsmänniska, det är vardagen och det alldagliga i att dela sitt liv med fyrbeningarna som ger en guldkant i tillvaron. Det blir inte så många kullar då det helt ärligt inte hinns med med tanke på att jag vill följa de hundar jag fött upp, från det att de föds hos mig tills de lämnar jordelivet. 

Nedan är först en bild på mig kanske från slutet av 80 talet? med mammas flattar Sandra, Penny och Donna. Sen en bild från 2015 med Spira i famnen, Nota, Våga, Jippie och Luna ståendes bredvid.